Over Johan en Hermien

Introductie

Hermien Toebes-Lammers

Ik ben geboren in Lochem (1954). En op mijn 10e verhuisd naar Ede. De laatste 2 klassen van de lagere school en de Pallas Athene mulo daar gevolgd. Daar ben ik begonnen als leidster en later hoofdleidster aan kleuterschool het Wilgenroosje. Doordat ik Johan in die tijd heb leren kennen ben ik van baan veranderd naar de Schakel in Zevenaar. Door een nieuwe baan (verhuisplicht) van Johan zijn we naar Hattem verhuisd waar onze kinderen zijn geboren. Ik heb daar diverse banen gehad binnen het basis en speciaal onderwijs. Ook heb ik daar veel vrijwilligerswerk gedaan. Want op die manier krijg je leuke contacten in je woonomgeving. En dan snijdt het mes aan 2 kanten. Een grote wens van Johan was terug naar zijn roots. Voor mij was het geen onbekende omgeving immers de geboortegrond van mijn ouders. En vele vakanties had ik daar bij familie genoten.

Ook hier in Winterswijk de formule toegepast. Door vrijwilligerswerk leer je de omgeving en zijn bewoners. Natuurklussen, taalcoach voor peuters en kleuters, rondleidingen Steengroeve, suppoost en rondleidingen verzorgen in het museum Villa Mondriaan, bezoekmedewerkster voor de PGW, Kerstfeest Kotten en invallen bij het basis onderwijs. Want onderwijs aan kinderen is wel het aller mooiste beroep!

Maar in de eerste plaats geniet ik  van onze mooie woonomgeving, prachtige kinderen en klein kinderen.


Johan H.Toebes

Ik ben geboren en opgegroeid in Winterswijk (1953) maar gedreven door een warm hart voor het schildersvak heb ik mijn werkzame jaren doorgebracht in de omgeving van Zwolle waar ik docent en teamleider was aan de mbo-school voor schilders-onderwijs

Maar na in 2015 afscheid te hebben genomen van het arbeidsproces ben ik weer teruggegaan naar mijn roots… Winterswijk.

Ik heb een nieuwe passie ontdekt. Hoe breng je de historie van je omgeving onder de aandacht bij de mensen van nu. Om die reden doe ik veel voor de Historische Kring Kotten. Maar ook vind ik het belangrijk dat tradities die bij deze streek horen behouden blijven o.a. het School-en volksfeest rond gebouw Wilhelmina, het koning uithalen en koningsschieten, kerstfeest in Kotten, naoberschap e.d.

Ook wil ik de kunst onder de aandacht brengen bij de Winterswijker want die is er nauwelijks mee opgegroeid. Vandaar mijn bemoeienissen bij Villa Mondriaan. Ik ben een natuurgenieter die graag fietst met vrienden in een prachtige omgeving en nog steeds nieuwe plekjes ontdekt in de omgeving van Winterswijk en het aangrenzende West-Münsterland!